Öppna klättringar
Basen i vår klätterverksamhet, läs mer här.

Klippklätterkurser
Vi arrangerar grund- och fortsättningskurs vår och höst. Kurserna följer Svenska Klätterförbundets normer med auktoriserade huvudinstruktörer, men vi har lagt till lite Bergsidankänsla i upplägget, bland annat med övernattning, fler deltagare och hjälpinstruktörer vid varje kurstillfälle och mer social samvaro.

Klätterresor
Vi genomför varje år några resor till varma klätterklippor i sydeuropa. Vi har bland annat åkt till Siurana, Dolomiterna, Costa Blanca, Korsika, Kalymnos och Sicilien och vi letar alltid efter nya resmål.
Ågelsjöresan i maj eller juni återkommer varje år. Några helgresor till fina klippor på olika ställen i Sverige brukar det också bli.

Jourhavande klätterkompis
Konceptet är enkelt! Ta med egen utrustning eller hyr på plats. Sedan parar vi ihop oss och klättrar så länge vi har lust. Det kostar inget att delta i jourhavande klätterkompis. Du behöver dock betala entréavgift  till klätterhallen plus eventuell hyra utrustning. Grundkravet från klätterhallarna är minst grönt kort. Alltså att ni är förtrogna med topprepsklättring och att säkra. Du ska även fyllt 16 år. Tanken är att vi skall köra klättringar varje vecka, dag kan variera. Mer information om tid och plats kommer i våra medlemsutskick.

Inomhuskurser
Vi arrangerar topprepskurser och ledklätterkurser "på begäran". Hör av dig till ulf@bergsidan.se, så fixar vi en kurs!