Res med Bergsidan till Sundsvall 11-12 augusti!


Häng med Bergsidan till de fina klipporna i Sundsvallsområdet!

Vi klättrar på Midskogsberget, en fin klippa i skogen med kort anmarsch, och på Brattberget, en mäktig klippa som ligger precis vid havet. Klättringen är mest på bultade leder, men det finns tradleder också för den som känner sig hugad. Vi räknar med att klättra i gradregistret 5b till 6c, det finns dock hårdare leder för den som vill.  Vill man klättra bara på topprep så går det jättebra, men det finns såklart möjlighet att ledklättra. Vi planerar för två klätterdagar, med bilresa till Sundsvall på fredag kväll och återresa på söndag eftermiddag/kväll. Bilresan tar ca 4 timmar från Stockholm. 

Eventuellt planerar vi för en tredje klätterdag för dom som vill och kan, då blir det resa upp torsdag kväll och hemresa söndag eftermiddag/kväll.

När: 11-12 augusti

Förkunskapskrav:
Du ska klättra obehindrat grad 5c ute (på led eller topprep) och ha rött kort för inomhusklättring, alternativt kunskaper motsvarande Bergsidans grundkurs i klippklättring. Vi klättrar tillsammans och alla förväntas säkra varandra.  

Anmälan:
Anmälan sker via denna länk https://goo.gl/forms/GNpTO7bgQDX3SpUh2 . Anmälan är preliminär, när vi fått in anmälningar så att resan kan bli av vill vi ha en bindande anmälan med en anmälningsavgift på 500 kr. Mer information om betalning kommer i senare mail.

Har du frågor så skicka ett mail till olle@bergsidan.se

Hoppas vi ses!

Hälsningar
Anna och Olle

 

 

Pris: 1250 kr för två nätter (100 kr rabatt om du har Bergsidans säsongskort).

I priset ingår:
Boende på vandrarhem, med dusch och toalett i korridoren.
Resa med bil tur och retur.
Guidning på klippan av Bergsidans trevliga ledare.
Rep.

På förfrågan:
Övrig utrustning såsom quick-draws, slingor, hjälm, mm.

Tillkommer:
Mat. Vi kan antingen laga mat på vandrarhemmet eller äta på restaurang.
Lakan kan hyras på vandrarhemmet för den som önskar.