Bergsidan

Bergsidan är en del av Friluftsfrämjandet. Verksamheten startade i slutet av 90-talet med några topptursresor till Nordnorge. Ganska snart växte en klätterverksamhet fram, med konceptet Öppen klättring som grund. Sedan 2012 är Bergsidan organisatoriskt en gren i Huddinge lokalavdelning, men upptagningsområdet är hela stockholmsområdet och för vissa aktiviteter hela landet.

Basen i Bergsidans verksamhet är klippklättring och skidalpina turer i alperna och fjällen. Vi har också kurser i klättring och skidåkning, inomhusträning och isklättring. Varje år arrangerar vi en rad resor med klätter- och skidteman till svenska klätterområden, fjällen, nordnorge, alperna och sydeuropa.

Vi vill att de som deltar i aktiviteterna ska vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Det är billigt (100 - 360 kr/år beroende på ålder, flera på samma adress får rabatt) och fixas enkelt på www.friluftsfrämjandet.se.

Säsongskort

För att finansiera våra egna aktiviteter och utrustningen som behövs säljer vi ett säsongskort. Kortet ger tillgång till all verksamhet, rabatter på kurser och resor. Ett par gånger om året får du också ett erbjudande med bra priser på utrustning för klättring, skidåkning och allmänt friluftsliv. Sätt in 250 kr på pg 14 35 35-3 och skriv "säsongskort klättring" och ditt medlemsnummer på talongen, så kommer kortet på posten. För att köpa kortet ska du vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Nyhetsbrev

Det mesta av Bergsidans aktiviteter annonseras på bergsidan.org och på Facebook/Bergsidan, men det enklaste sättet att få information om vad vi håller på med är att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Klicka här och följ anvisningarna, så får du information direkt i din brevlåda.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet har drivit och utvecklat friluftsliv sedan 1892. Idag består organisationen av ungefär 400 lokalavdelningar nästan 8.000 ledare, som skapar och driver friluftsaktiviteter för alla åldrar. Skogsmulle och skidåkning är de största verksamheterna, men också kajak, långfärdsskridsko och vandring i olika former har massor av deltagare.

Klättring är en klassisk aktivitet i Friluftsfrämjandet, som fått en nytändning på senare år. Högfjällsturer och skidåkning i ospårad terräng har en lång och stolt tradition, som vi vill förvalta och utveckla.

Mer information om Friluftsfrämjandet, bland annat en riksomfattande aktivitetsguide och medlemsinformation, finns på www.friluftsfrämjandet.se.

Väl mött där ute /Ledarna