Lyngen 2019


Också den här säsongen blir det tre topptursresor till världens troligen bästa och vackraste skidområde. I Lyngen finns inga liftar eller pistmaskiner, bara massor av fjäll som är som gjorda för skidbestigning. I april är förhållandena ofta stabila och dagarna är långa. 

Resa 1, 14 - 20 april. Telisveckan. Toppturer mellan 900 och 1400 höjdmeter per dag.
Resa 2, 21 - 27 april. Toppturer mellan 900 och 1400 höjdmeter per dag
Resa 3, 28 april - 4 maj. Lite längre och snabbare, kanske också lite brantare.

2.jpg

Vi bor i en fin hytta i Nordlenangen, nära många av de finaste topparna. Vi rör oss större delen av tiden i högalpin miljö och går med auktoriserad Bergsguide på alla turer.

Alla resorna förutsätter god kondition och förmåga att åka skidor i opreparerad snö. Snöförhållandena kan variera från pudersnö till mjuk vårsnö, skare och blötsnö. Vi är i Norge, så det finns inga garantier för ständigt solsken, men vi har haft mer fint än dåligt väder på våra resor hittills. Kolla gärna gallerierna på Bergsidan.

Mer info om resan

Alla tre resorna blev snabbt fullbokade. Om du vill stå på väntelistan anmäler du dig till nedanstående mejladress.

Resorna kostar 10.250 kr inkl resa från Kiruna, alla transporter i Lyngenområdet, mat (utom på vägen till och från Lyngen), boende och fem dagars Bergsguide. Några kilo färska räkor brukar vi också få med. 100 kr rabatt om du har Bergsidans säsongskort.

Tillkommer gör resa till Kiruna, eventuella drycker till bastu och måltider, godis och snacks.

Medlemskap i Friluftsfrämjandet är obligatoriskt. Fixas lätt på www.friluftsfrämjandet.se.

Anmäl med adress, telefon och medlemsnummer i Friluftsfrämjandet till ulf@bergsidan.se. Ange vilken resa du vill åka med på i första hand och om du kan tänka dig någon av de andra som alternativ. Lyngenresorna blir alltid snabbt fullbokade, så boka så snart du kan.